Az Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika Budapest után Londonban és Genfben, illetve Bernben is megnyitotta partner klinikáit.

Best of Budapest díj - Implantcenter professzionális fogászat és szájsebészet
Telefon:

E-mail:
Cím:
+36 1 422 0808
Sürgős esetben hívhat minket mindennap éjfélig

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1024 Budapest, Margit krt. 67.
Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Fogtömés

A fogtömés az egyik leggyakoribb fogászati kezelés, manapság úgymond rutineljárás, mellyel javíthatunk fogunk egészségi állapotán és esztétikailag is szebbé tehetjük. Két fajtája van, melyet klinikánkon, napi szinten alkalmaznak tapasztalt, szakképzett fogorvosaink. Amennyiben igénybe veszi ezt a fogászati kezelést, számos előnyre tehet szert és elkerülhet hosszútávon számos fogászati problémát, kellemetlenséget. Tehát mindenképp keressen fel minket és kérjen időpontot fogszakorvosainkhoz, amennyiben indokolt ez a fogászati kezelés:

Mikor van szüksége fogtömésre?

 

A fogak tömésére általában akkor van szükség, ha a fog felületén valamilyen hiány vagy lyuk alakult ki.

Ajánlott fogorvost felkeresni, ha:
fogtomes

 • fogai érzékenyek, gyakran fájnak
 • kellemetlen szájszagot érez
 • fogai szuvasak, elkoptak
 • töredezett a fogfelszíne
 • lyukas a foga

 

 

Amennyiben ezek közül bármelyiket tapasztalja, minél előbb keresse fel klinikánkat, hogy képzett fogorvosaink megoldják a problémát és megelőzzék továbbterjedését:

Üzenetet küldökVisszahívást kérek
 

A fogtömések fajtai

 

Esztétikus, kompozit fogtömés

 

fogtomes-2Ez a fajta fogtömés gyors, egyszerű és teljes mértékben megegyezik a fog színével. A fogtömés során fogorvosaink arra is nagy hangsúlyt helyeznek, hogy annak kialakítása barázdált legyen, azaz a rágófelszínt a szükséges funkcióknak és általános kinézetének megfelelően formázzák meg. Így a fogtömés az esztétikán túl a rágási feladatokat is tökéletesen ellátja.

 

 

Inlay és Onlay fogtömés

 

fogtomes-3Ha a foghiány esztétikus fogtöméssel már nem hozható rendbe, mert túl kevés az ép fogállomány, vagy a fogszuvasodás a szomszédos fogakat is veszélyezteti, akkor Inlay vagy Onlay fogtömés alkalmazása ajánlott. Amennyiben többet szeretne megtudni erről a fogászati kezelésről kattintson ide.

Inlay/Onlay fogtömésről még többet

 

A fogtömés anyaga


Fogászati és Szájsebészeti klinikánkon a fogtömést kompozit tömőanyag felhasználásával készítik fogorvosaink. A hasznos tulajdonságokat kihasználva több összetevőből összeállított anyagról van szó, melynek színe tökéletesen alakítható a saját fogszínéhez. Tehát nem egyszerűen egy fehér tömésről van szó, hanem egy több színből kikevert tömőanyagról, amely a leginkább megegyezik fogai színével.

Klinikánkon amalgámtömést nem használunk és szakembereink javasolják, hogy ezeket a fajta fogtöméseket helyettesítsék, cseréljék le kompozit tömőanyagra.

Az esztétikus, kompozit fogtömés előnyei

 

 • allergiamentesfogtomes-4
 • azonnal terhelhető
 • bármilyen fogszínhez igazítható a színe
 • kopásálló a felülete
 • csak a foggal együtt színeződik
 • pontosan illeszkedik az eredeti, megmaradt foghoz
 • élettartalma többszöröse a hagyományos töméseknek

A fogtömés folyamata

 

A fogtömés ma már egyszerű és gyors eljárás, azonban időtartama a tömés mennyiségétől, milyenségétől függ. Átlagosan 30-60 percet vesz igénybe a kezelés, de ez esetenként eltérhet. Utóbbit a tömés barázdáinak kialakítása, tökéletes fedése és illeszkedése is befolyásolja, amit fogorvosaink nagy gonddal készítenek, hogy a legtökéletesebb eredményt érhessék el.

A fogászati beavatkozást helyi érzéstelenítéssel történik, hogy semmilyen fájdalmat ne érezzen páciensünk. A helyi érzéstelenítés miatt még a kezelés után pár óráig zsibbadást tapasztalhat, de ez nem jár kellemetlenségekkel.

Mire számíthat a kezelés után?

fogtomes-5

 • A tömés kávé, tea, ételszínezékek hatására idővel, a foggal együtt elszíneződhet. A későbbiekben árnyalata nem fog eltérni saját fogaitól.

 • Érzékenység harapásnál előfordulhat, ha a tömés túl magas, mivel a fogak előbb összeérnek és túlterhelődhetnek. Ha ezt tapasztalja, egyeztessen mindenképp fogorvosával, aki lecsiszolja a felesleges részeket.

 • Az esetek kis százalékában megeshet, hogy a fog 1-2 hétre, ideiglenesen érzékeny lehet a hidegre-melegre, amíg szervezete az idegen anyaghoz alkalmazkodik. Viszont amennyiben a fájdalom állandósul, mindenképpen keresse fel fogorvosát!

Jelentkezzen be hozzánk és legyenek fogai újra egészségesek és szépek:

Üzenetet küldökVisszahívást kérek
 

Galéria

implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezeles-4.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezeles-6.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezelo-3.jpg
implantcenter-fogaszat-fogtechnika-6.jpg

Média

Fogak romlása a terhesség alatt - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika
Implantátumokkal a tökéletes mosolyért - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Jó tudni

A mai legmodernebb fogászati technológiával, kevesebb, mint 1 óra alatt akár 6-8 árnyalattal világosabb fogszínt érhetünk el. Ehhez az eljáráshoz budapesti rendelőnkben a Discus Zoom fogfehérítő lámpát használjuk.

Bővebben a fogfehérítésről

A webhelyünkön cookie-kat használunk a magasabb felhasználói élmény érdekében. További információt itt találhat: link.

EU Cookie Directive Module Information