Az Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika Budapest után Londonban és Genfben, illetve Bernben is megnyitotta partner klinikáit.

Best of Budapest díj - Implantcenter professzionális fogászat és szájsebészet
Telefon:

E-mail:
Cím:
+36 1 422 0808
Sürgős esetben hívhat minket mindennap éjfélig

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1024 Budapest, Margit krt. 67.
Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Arcüreg feltöltésFogpótlás

Az arcüreg feltöltése abban az esetben szükséges, amikor nincs elegendő mennyiségű és minőségű csont az implantátum behelyezéséhez. A csontállomány csökkenése az idő előrehaladtával természetes folyamat. Azonban ez a probléma már időskor előtt is felléphet, amennyiben pl.: fogágy betegség állt fenn a páciensnél, vagy néhány fogát már elvesztette, esetleg egészségügyi okból kellett azokat eltávolítani. Ilyen esetekben a fog helyén a foggyökeret körülvevő csont jelentős mértékben felszívódhat, megindulhat a csontsorvadás. Habár a csontvesztés aránya és mennyisége egyénenként eltérő lehet, a folyamat az első néhány hónap alatt különösen gyorsan mehet végbe. Ennek megelőzése érdekében érdemes minél előbb fogászati implantátummal pótolni a hiányzó fogat, fogakat.


A csontpótlás során használt anyagok: a Bio-Oss és a Jason membrán

A csontpótló anyagok célja nem a csontszövetet mesterséges úton pótolni, hanem serkenteni annak természetes képződését. A későbbiekben kialakuló saját csont számára egy vázat képeznek, majd fokozatosan eltűnnek az újonnan képződő csontból. A folyamat végén az új szövetek szerkezetüket és funkciójukat tekintve is megegyeznek majd az eredeti csonttal.


Fogpótlás

Klinikánkon a Bio-Oss biztonságos és hatékony csontpótló anyagot használjuk. A Bio-Oss elektronmikroszkóp alatt nagyon hasonló az emberi csonthoz, így eredményesen és természetes módon segíti a szervezetet a csont képzésében. A Bio-Oss csontpótló anyag fokozottan ellenőrzött feldolgozási és sterilizációs teszteken megy keresztül, ezzel garantálva tökéletes biztonságosságát.
A csontképződés támogatásaként, a fogszövet képződésének serkentésére, a nagyobb csontpótló eljárásoknál klinikánkon ún. Jason-membránt is alkalmazunk. A Jason-membrán egy természetes kollagén membrán, melyet a sertés szívburkából nyernek ki és hosszan tartó védelmi funkcióval bír.

A csontpótlás időtartama hozzávetőlegesen 60 perc/oldal, de ez esetenként eltérhet.


A beavatkozás után

Az arcüreg feltöltést követően az érintett területnél az arc kis mértékben felduzzadhat, egyes esetekben elszíneződhet. Azonban ezek a tünetek általában 5-9 napon belül el is múlnak. A megelőzésük érdekében jégtasak használatát javasoljuk a kezelés napján többször, az érintett területre külsőleg helyezve. Ezen felül a tünetek csökkenthetőek még az érintett terület külsőleges, árnika teába áztatott gézzel történő borogatásával, vagy akár napi 2-3 alkalommal árnika krémmel történő bekenésével.

Amennyiben a kezelés mellékhatásaként érzékenység lépne fel, az a fájdalom nagyságától függően fájdalomcsillapító szedésével csökkenthető. Az érintett területen fellépő enyhe érzékenység általában maximum 30 napig áll fenn.

A beavatkozás utáni első héten lehetőleg kerülje a tejtermékek fogyasztását a gyulladás megelőzése érdekében, valamint az erőteljes orrfújást, tüsszentést, mert ilyenkor a varrat még könnyedén felszakadhat.

A felépülési időszak alatt javasoljuk, hogy fogínyét naponta 2-3 alkalommal gyengéden, puha sörtéjű fogkefével, körkörös mozdulatokkal mossa meg és ilyenkor szájvizet is használjon.

Ha a szájsebészeti beavatkozást követően bármilyen jellegű kérdése, panasza merül fel, kérjük, konzultáljon kezelőorvosával.


Tudjon meg még többet az arcüreg feltöltésről, vagy kérjen egyből időpontot hozzánk: Üzenetet küldök Ingyenes visszahívást kérek


Fogpótlás
Fogpótlás
Fogpótlás

Galéria

implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezelo-1.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszat-3.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezelo-4.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszat-2.jpg

Média

Baj van a szájhigiéniával? - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika
A csábos mosoly titka - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Jó tudni

A mai legmodernebb fogászati technológiával, kevesebb, mint 1 óra alatt akár 6-8 árnyalattal világosabb fogszínt érhetünk el. Ehhez az eljáráshoz budapesti rendelőnkben a Discus Zoom fogfehérítő lámpát használjuk.

Bővebben a fogfehérítésről

A webhelyünkön cookie-kat használunk a magasabb felhasználói élmény érdekében. További információt itt találhat: link.

EU Cookie Directive Module Information