2018-BAN NYERT PÁLYÁZATUNK

Innovatív, azonnal terhelhető implantátum

Az IMPLANTCENTER Szájsebészeti és Fogászati Korlátolt Felelősségű Társaság az Innovatív, azonnal terhelhető implantátum című pályázatával (pályázati azonosító szám: 2018-1.1.1-MKI-2018-00097) 95 682 223 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, mellyel a projekt teljes költségének 77,66 %-át támogatásból tudja fedezni.

A projekt célja egy olyan kutatás lebonyolítása, valamint egy olyan implantátum megalkotása, amely képes a magasabb árkategóriába tározó, prémium fogpótlások technikai hátterét és kivitelezési minőségét kedvező, széles körben elérhető áron biztosítani; valamint elérhetővé tenni elsősorban Magyarországon, majd a környező országokban és Nyugat-Európában, az alsó- és középosztály tagjainak is a kiemelkedő minőségű fogpótlás lehetőségét javítva egészségüket és életminőségüket.

A projekt tervezett kezdési dátuma: 2019.01.01.

2011-BEN NYERT PÁLYÁZATAINK

Az illesztésmentes implantátum innovációjának bevezetése

AZ IMPLANTCENTER ÚJ INNOVÁCIÓJA MŰTÉTI SABLON FELHASZNÁLÁSÁVAL

Az illesztésmentes implantátum innovációjának bevezetése

A projekt a “Az IMPLANTCENTER új innovációja műtéti sablon felhasználásával” című pályázaton 61.094.556 Forint támogatást (KMOP-1.1.4-11/A-2011-0064) nyert el.

A projekt 2011.október 1-én indult és 2013. április 30-án zárult le. A pályázat keretében összesen 150 db sablon beszerzésére és felhasználására került sor azon páciensek körében, akik medikai szempontból alkalmasak voltak a műtétre. A páciensek részéről egyértelműen pozitívak a visszajelzések.

Weboldalak: www.nfu.hu / www.magzrt.hu

A projekt leírása:

Az IMPLANTCENTER Szájsebészeti és Fogászati Kft célja, hogy beruházásai kapcsán megvalósítsa a szakmában jelenleg elérhető legújabb és legfejlettebb szakmai megoldásokat, tovább emelje a szakmai színvonalat, és a lehető legmodernebb professzionális szolgáltatást nyújtsa a pácienseknek.

Ennek érdekében valósult meg az Implantcenter új innovációja műtéti sablon segítségével elnevezésű pályázat, mely jelentős újítás az implantációs eljárás során.

A CT alapján történő tervezés, fúrósablon készítés és vezérlés:

A CT alapján történő tervezés, fúrósablon készítés és vezérlés jelentősen segíti az orvos munkáját, továbbá a páciensek számára sokkal kisebb műtéti beavatkozást és gyorsabb gyógyulást jelent.
A műtéti sablon alkalmazásával egy új lehetőség nyílt meg. Ezeknél a zárt implantológiai műtéteknél feltárás nélkül, sablon vezérlésével történik a beavatkozás, ezáltal nincs csonthártya elemelés, így sokkal jobb és gyorsabb a gyógyulás, kisebb a bedagadás mértéke, ugyanakkor az idegsérülés veszélye is kisebb a pontos tervezés miatt. A legtöbb esetben az ideiglenes felépítmény / fogmű / közvetlenül a műtét után behelyezhető és a páciens teljes értékű szociális életet élhet már a gyógyulás időszakában.
A felmérések során egyértelműen beigazolódott ennek sikeressége és elfogadása a páciensek körében, pozitívabbak a visszajelzések a páciensek részéről.

Az IMPLANTCENTER minden esetben azt tartja szem előtt, hogy kövesse a piac igényeit, fejlessze a szolgáltatások körét, és alkalmazza mindazon megoldásokat, amelyek megfelelnek a legmagasabb szakmai elvárásoknak. A fent részletezett innovációval ezt teljes mértékben megvalósult, úgy a szakmai team, mint a páciensek legnagyobb megelégedettségére.

A kedvezményezett:

IMPLANTCENTER Szájsebészeti és Fogászati Kft.
Cím: 1024 Budapest, Margit krt. 67
Telefon: +36-1-422-0808

Közreműködő szervezet:

MAG (Magyar Gazdaságfejlesztési Központ) Zrt.
Cím: 1139 Budapest, Váci út 81-83.

2009-BEN NYERT PÁLYÁZATUNK

Klinikánk technológiai fejlesztését az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósította meg.

Weboldalak: www.nfu.hu / www.magzrt.hu

Close Menu

VÁRJON!

like

További EXKLUZÍV és ÉRTÉKES
tartalomért kövessen be minket:

facebookinstagramtwitterlinkedinyoutube