Az Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika Budapest után Londonban és Genfben, illetve Bernben is megnyitotta partner klinikáit.

Best of Budapest díj - Implantcenter professzionális fogászat és szájsebészet
Telefon:

E-mail:
Cím:
+36 1 422 0808
Sürgős esetben hívhat minket mindennap éjfélig

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1024 Budapest, Margit krt. 67.
Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Koronák

Fogpótlás fogkoronával

Napjainkban a fogpótlási technikák rendkívüli fejlődésen mennek keresztül, melynek köszönhetően Fogászati és Szájsebészeti Klinikánkon minden típusú foghiányra tudunk megoldást kínálni. Ezen felül a fogpótlást alapos kivizsgálás és szájhigiéniás kezelés előzi meg, annak érdekében, hogy minél hatékonyabbá tegyük a fogászati, szájsebészeti kezelést.

Mi a fogkorona?


A fogkorona, vagy fogászati korona egy rögzített fogpótlás. A fogat teljes mértékben körbefogja, és megfelelő felhelyezést követően hosszú távon nyújt eredményes fogpótlást.

A fogászati koronák indirekt fogpótlások, mert elkészítésük nem közvetlenül a szájüregben történik, hanem egy fogtechnikai laboratóriumban. A fogorvos lenyomatot vesz a fogról a fogkorona elkészítéséhez, miután lecsiszolta a fog felszínét. Ennek alapján készíti el a fogtechnikai laboratórium a fogászati koronát.


Az Implantcenter-nél mindez házon belül történik: a minőségi fogkoronákat saját fogtechnikai laboratóriumunkban készítjük, kiváló alapanyagokból. Ennek köszönhetően nálunk még gyorsabb és eredményesebb a fogpótlás. Tekintse meg fogtechnikai laborunkat


Mikor van szüksége fogászati koronára?


 • a fogak nagyobb mértékű kopása esetén
 • a fog színének korrigálása esetén, esztétikai céllal
 • ha a fogszuvasodás túl nagymértékben károsította a fogat
 • a fog egy baleset során olyan mértékben sérült, hogy azt már töméssel nem lehet javítani
 • amikor a fogat fogsor rögzítése céljából alakítjuk át
 • legtöbbször korona javasolt a gyökérkezelt fogakra, törékenységük miatt

Nem javasoljuk a fogkoronát: ha a fog nagymértékben mozgatható, gyulladt, rosszul gyökérkezelt vagy nagyon sok hiányzik belőle.

Jöjjön el hozzánk konzultációra és tudja meg, szüksége van-e fogkoronára

Tudni szeretném

A fogászati korona készítésének menete1. Teljes körű fogászati konzultáció és vizsgálat

Elsőként konzultáció kerül sor, ahol a fogorvos teljes körűen megvizsgálja a páciens fogait, röntgen/CT felvételt készít, majd mindezek alapján egy kezelési tervet javasol a páciens számára.


2. A fogak előkészítése fogkoronához

Ha az eredeti fog funkciójának helyettesítése koronával történik, akkor a fogakat a korona felhelyezéséhez elő kell készíteni. A fogakat először megtisztítjuk, majd helyi érzéstelenítés mellett lecsiszoljuk a fog felületét, hogy a korona illesztéséhez szükséges formát elérjük.
Következő lépésként a fogorvos lenyomatot vesz, amelyet továbbít a fogtechnikai laborba. Amíg a labor elkészíti a koronát, addig a páciens egy ideiglenes koronát kap, hogy a fogsor esztétikuma ne romoljon.


3. A fogkorona készítése a fogtechnikai laborban

Az Implantcenter saját fogtechnikai laboratóriumában, a fogtechnikusok a legmodernebb felszerelések segítségével, és magas minőségű alapanyagok felhasználásával néhány nap alatt elkészítik a páciens számára tökéletes fogkoronát.

Az Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinikán az európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával fejlesztettük fogtechnikai gépparkunkat, amely a CAD/CAM rendszernek köszönhetően a lehető legpontosabb koronákat, héjakat és egyéb fogtechnikai munkákat készít.


4. A fogkorona felhelyezését megelőző igazítások

Amint a fogtechnika elkészült az egyedi fogkoronával, a pácienst visszahívjuk egy próbára, hogy a tervezett fogkorona pontosan illeszkedik-e fogaihoz, kényelmes-e, illetve optikailag is a kívánt, tökéletes mosolyt nyújtja-e. Célunk, hogy teljes mértékben a páciens számára legmegfelelőbb fogászati koronát alkalmazzuk.

A fogkorona felhelyezését megelőzően a fogat egy speciális anyaggal kezeljük, mely nem irritálja az ínyt, teljesen fájdalommentes kezelést biztosít, viszont elősegíti a fog és a korona közötti tapadást.

 

5. A tökéletes fogászati korona

Miután minden előkészület megtörtént, és megfelelő a fogkorona is, fogorvosunk felhelyezi a fogászati koronát a helyére. Ez egy egyszerű folyamat, amit képzett és tapasztalt fogorvosaink a legkiválóbb eredménnyel végeznek el nap, mint nap. Ezt követően pedig a páciens teljes mértékben élvezheti tökéletes fogászati koronáját, és megújult, szép mosolyát.

Fogpótlás időtartama fogkoronával: szakképzett fogorvosunkkal történő első konzultációtól a saját fogtechnikai laborban elkészült korona felhelyezéséig körülbelül 1-2 hét telik el.

Milyen anyagból készül a fogkorona?


A mai modern fogászati megoldásoknak köszönhetően többféle fogászati korona típus közül választhatunk. Az Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti klinikán alapvetően kétféle koronával dolgoznak fogászati szakembereink: fém-kerámia (a köztudatban porcelán koronaként ismet) és cirkon-kerámia korona.

Porcelán korona (fém-kerámia korona)

A porcelán korona alapja egy fémváz, amelyre porcelán (kerámia) réteget helyeznek fel, ezzel illesztve a leghatékonyabban a fogkoronát az eredeti fog színéhez. Ezt a típusú koronát, a porcelán koronát leggyakrabban az őrlő fogakra alkalmazzák stabilitása, tartóssága miatt.

A porcelán korona előnyei:

 • hosszú távú, tartós megoldást biztosít
 • rövid határidőn belül elkészül
 • kedvező áron érhető el

Esetlegesen felmerülhet fémérzékenység, fémallergia a porcelán korona ínytől való elválásának esetén. Azonban csak alacsony százalékban következik be az, hogy a porcelán korona elválik az ínytől, és kellemetlenségeket okoz. Amennyiben bármilyen kérdése, problémája merül fel, keressen fel minket bizalommal

Cirkon korona

A napjainkban leginkább előnyben részesített korona a cirkon korona, melynek alapanyaga a cirkónium-dioxid, egy teljes mértékben fémmentes anyag. Ez az anyag lehetővé tette a fémvázak helyettesítését, továbbá a fémvázas fogpótláshoz képest a cirkon koronákkal sokkal esztétikusabb, természetesebb fogpótlás készíthető. A cirkon korona színe a lehető legközelebb áll a természetes fogakéhoz, ezért a frontfogakon a leginkább ajánlott megoldás. A fogpótlás anyagát képező cirkónium-dioxidnak és a speciális eljárásnak köszönhetően a korona tízszer nagyobb ellenálló képességgel rendelkezik, mint a hagyományos fémkerámia, porcelán korona.

A cirkónium-dioxid váz tulajdonságának jóvoltából a cirkon korona mind a fogak nyaki részéhez, mind az íny felszínéhez tökéletesen illeszkedik, így az íny visszahúzódása során sem válik láthatóvá. A cirkon koronák nem igényelnek speciális ápolási módszert, ugyanaz a napi ápolás szükséges, mint a természetes fogak esetében.A cirkon korona előnyei:

 • allergénmentes
 • tökéletes fényáteresztő
 • kimagasló esztétikai hatást biztosít
 • harmonizál a természetes fogakkal
 • hosszú élettartamú
 • fémmentes, esztétikus fogpótlás
 • nem válik el az ínytől
 

E.max korona

A fogászati koronák legújabb, legerősebb anyaga az e.max, amely fogászati klinikánkon is megtalálható. A jelenlegi technológiában a fogak legtermészetesebb hatását nyújtja. Az e.max fogászati korona anyagát tekintve teljes kerámia (porcelán), így fémmentes és hipoallergén. Fényáteresztő összetételének köszönhetően az e.max fogászati korona anyaggal érhető el a legélethűbb pótolt fog.

Többet szeretne megtudni a fogászati koronákról? Szeretne tökéletes mosolyt? Keressen fel minket:

Üzenetet küldök Visszahívást kérek

Galéria

implantcenter-fogaszat-11.jpg
muto15.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezelo-3.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszat-3.jpg

Média

Fogászati turizmus - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika
Implantátumokkal a tökéletes mosolyért - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Jó tudni

A fogkő és a felszínén lévő baktériumok ínygyulladást okoznak. Ínygyulladás esetén, fogmosáskor ínyvérzés jelentkezik.

Bővebben a fogkő eltávolításról

A webhelyünkön cookie-kat használunk a magasabb felhasználói élmény érdekében. További információt itt találhat: link.

EU Cookie Directive Module Information