ANNETTE ELISABETH WALKER


Páciensünk májusban, előrehaladott mértékű paradontológiai problémával és foghiánnyal kereste fel klinikánkat. Néhány hónappal később, sugárzóan boldog mosollyal mesélte el történetét: 

„Gyerekkoromban egy balesetet szenvedtem, aminek következtében összetört az arcom. Ennek eredményeképp 5 fogamat kellett eltávolítani. Ettől a pillanattól kezdve alakult ki rendkívüli fóbiám a fogorvosoktól. 31 éves koromban még mindig az édesanyám vitt el fogorvoshoz, és egy egyszerű konzultációhoz is altatásra volt szükségem. Miután elköltöztem, 30 évig egyszer sem mentem el fogorvoshoz.

Ebben az évben a fogaim szörnyű állapotba kerültek. Féltem, ijedt és ideges voltam, szégyenkeztem a szám állapota miatt, már évek óta csúnyának érzem magam és képtelen voltam önmagamat szeretni. Tudtam, hogy szembe kell nézzek a legnagyobb félelmemmel. Elkezdtem körbenézni más országokban is, és miután 2 héten át kutattam a különböző klinikák ajánlatait rátaláltam a budapesti Implantcenterre, majd hamarosan megtörtént az első konzultációm Dr. Németh Zsolttal.

Júniusban Dr. Kámán Attila műtött meg, megnyugtatott és egyáltalán nem ítélkezett. Az operáció után Dr. Kámán elmondta, hogy ez éppen a még megfelelő idő volt a beavatkozásra, amelyet a testem meg fog hálálni, mivel már legalább 10 éve fertőzéssel küzdöttem. Novemberben visszatértem Dr. Kámánhoz és Dr. Németh-hez az új fogsorom véglegesítésére. Nagyon jól éreztem magam, csodásan néztem ki, és semmilyen fájdalmam nem volt. Amikor a munka befejeződött, a tükörbe néztem, és sírtam; soha, egy pillanatra sem gondoltam volna, hogy valamikor majd újra ennyire jól nézhetek ki és ilyen kirobbanó formában érezhetem magam.

A kezelésem során az egész csapat rendkívül segítőkész volt, teljes körűen tájékoztattak a kezelési tervemről és minden kérdésemet nagyon gyorsan megválaszolták. A klinika feletti egyik apartmanban szálltam meg, ami nagyszerű volt. A klinika abszolút kellemes, barátságos, a légkör nyugalmat áraszt és egyáltalán nincs „fogászati szag”. Az egész személyzet igazán megnyugtató és figyelmes, különlegesnek éreztem magam.

Nekik köszönhetően újra szeretem önmagam!”

Annette magabiztos mosolyát 11 Camlog implantátumra épített fémkerámia korona és híd segítségével alkottuk meg. Mivel páciensünknek rendkívül nagy fokú félelme volt a fogorvosoktól és a fogászati beavatkozásoktól, a kezelések nagy részét altatásban végeztük, a teljes fájdalommentesség biztosítása érdekében.

TESTVÉREM BÁTORÍTÁSÁVAL ÉS AZ IMPLANTCENTER SZAKTUDÁSÁVAL ÚJRA MAGABIZTOSAN MOSOLYOGHATOK

Christine testvérével együtt kereste fel klinikánkat, hogy félelmeiket együtt legyőzve szebb, egészségesebb mosollyal távozhassanak klinikánkról. Christine sikeres kezelése után már felszabadultan meséli el történetét:

„Évek óta az esztétikus, egészséges mosolyról álmodoztam, mert életemet nagyban megnehezítették a fogaim közt lévő hatalmas rések. Sajnos korábban nem volt elég bátorságom ahhoz, hogy felkeressek egy szakembert, aki megoldást ajánlhatna a problémámra. A bátorítást végül testvérem részéről kaptam meg, mert ő is fogászati problémákkal küzdött, ezért úgy döntöttünk, hogy együtt lépünk túl félelmeinken, és a szebb mosolyért vállaljuk a szükséges fogászati beavatkozásokat.

Ahogy már az első konzultációmon kiderült, fogápolási szokásom többé-kevésbé hibás volt, így a nem megfelelően eltávolított lepedék és az abban letelepedő baktériumok nagy fokú ínybetegséget okoztak, amely további súlyos fogászati problémákhoz vezetett. Fogíny gyulladásom következtében kialakult a fogágybetegség, amely ráadásul annyira kiterjedtté vált, hogy fogaim nagy mértékben elromlottak; a felső fogsorom menthetetlenné vált, az állcsontom meggyengült. Ahhoz, hogy egészséges fogsorom lehessen, szükségem volt csontpótlásra is. Nagy szerencsémre az Implantcenternél minden beavatkozást és kezelést egy helyen el tudtak végezni, így nem kellett klinikáról klinikára járjak. A csontpótlás sikeres volt, így az orvosom be tudta ültetni a szükséges fogászati implantátumokat. Mivel az alsó állkapcsom esetében a fogínybetegség kisebb mértékű volt, saját fogaim nagy része megmaradhatott, és a tökéletes rágás kialakításához elég volt csupán 2-2 implantátum beültetése.

Testvéremmel való közös, fogászati élményemhez az is pozitívan járult hozzá, hogy együtt választhattuk ki az implantátumaimra kerülő koronák színét és formáját, persze orvosaim ajánlásával.

Ezúton is szeretném megköszönni az Implantcenter minden dolgozójának a munkáját, és azt, hogy visszakaptam Önöktől a mosolyomat és a magabiztosságomat! Nem tudom eléggé kifejezni hálámat!”

Előtte
Utána

ELDÖNTÖTTEM: BÚCSÚT MONDOK AZ ÍNYBETEGSÉGNEK!

„Már régóta kerestem a megfelelő klinikát, ahol orvosolni tudják fogászati problémám. Mindig is zavartak összetorlódott fogaim, azonban a legnagyobb problémát az egyik felső szemfogam okozta, amely nem nőtt ki megfelelően. Fogorvosom tájékoztatása szerint ennek következtében könnyebben terjedtek el a számban lévő bakteriális fertőzések és gyulladások. Szerencsére még időben rátaláltam az Implantcenter fogászati és szájsebészeti klinikára, ugyanis kiderült, hogy a későbbiekben sokkal súlyosabb problémákat is – akár gócbetegséget vagy ciszta kialakulását – okozhatott volna.

Kezelés előtt

Kezelésem során nagyszerű fogorvosok, szájsebészek álltak a rendelkezésemre, akiknek köszönhetően a foghúzás is valóban teljesen fájdalommentesen zajlott. A tökéletes eredmény eléréséhez az arcüreg feltöltést is vállalnom kellett, hogy az implantátumok a lehető legstabilabban épülhessenek be. Ez nem sikerült volna az Implantcenter dolgozóinak magas szintű szakértelme nélkül, hiszen a CT eredményem alapján csontállományom már jócskán lecsökkent.

A szükséges műtéteim után 16 Nobel Branemark implantátum büszke és boldog tulajdonosa lettem. A tökéletes és magabiztos mosolyomat pedig az ezekre felépített fémkerámia koronákból álló körhidakkal biztosították. Ami számomra szintén nagy megkönnyebbülés volt, hogy koronáim rendkívül rövid idő alatt készültek el, köszönhetően a klinikán belül dolgozó nagyszerű fogtechnikus csapatnak.

Rendkívül boldog vagyok, hogy ezen a lenyűgöző klinikán történt a kezelésem. Dr. Kámán Attila elképesztő munkát végzett! Nem tudom eléggé megköszönni. Végre olyan a mosolyom, amire büszke lehetek! Sok köszönettel tartozom az Implantcenter klinika csapatának, nagyszerűek!”

Kezelés után
Esztétikus mosoly - sosem késő megvalósítani vágyunkat

VÉGRE ÚJRA TELJES AZ ÉLETEM HÁLA AZ IMPLANTCENTERNEK!

„Borzasztóak voltak mindennapi étkezéseim, hiszen alsó és felső fogaim is mozogtak. Nem is beszélve arról, hogy milyen kellemetlenül éreztem magam, amikor barátaim társaságában elmosolyodtam. Szükségem volt egy tartós, megbízható és gyors megoldásra, amelyet az Implantcenternél találtam meg.

Az állapotom súlyossága miatt sajnos több fogamat is muszáj volt muszáj volt eltávolítani, annak érdekében, hogy fogínyem újra egészséges lehessen. Nem is gondoltam volna, de a fogorvosom ezt teljesen fájdalommentesen végezte, ugyan úgy, mint ahogy a szájsebészem az implantátumok beültetését is. Esetemben az All-on-6 eljárást alkalmazták, mert így lehetett a leggyorsabban és legköltséghatékonyabban pótolni fogaimat, valamint fogorvosom szerint a fogaimra nehezedő terhelést egységesen eloszlatni. Összesen 12 db implantátumot kaptam, 6-ot a felülre és 6-ot alulra.

Nagy megkönnyebbülésemre a csontpótlás utáni gyógyulási idő alatt sem kellett fogak nélkül élnem, mert erre a 4 hónapig tartó időszakra egy ideiglenes protézist kaptam, amivel máris teljesebb lett az életem, pedig csak átmeneti megoldásként volt rá szükség. Ez után helyezték fel az alsó és felső fémkerámia koronákat.

Mindezek után következett az igazi boldogság. Amikor a tükörbe néztem, újra a fiatal Alain mosolygott vissza rám. Visszakaptam az önbizalmam, az önfeledt mosoly örömét, és a gondtalan étkezéseket.

Az Implantcenter teljes csapatának köszönettel tartozom. A végeredményt teljesen tökéletesnek találom. Külön köszönet fogorvosomnak, aki általam eddig sohasem tapasztalt professzionalizmusról tett tanúbizonyságot, valamint a páciens-koordinátoroknak, akik egyben francia tolmácsaim voltak. Még egyszer nagyon köszönöm!”

Előtte
Utána

MEGTALÁLTAM AZT A KLINIKÁT, AHOL MINDEN FOGÁSZATI PROBLÉMÁMRA MEGOLDÁST NYÚJTOTTAK!

„Korábban egy másik fogászaton ültették be fogászati implantátumaimat. Azonban sajnos az ottani orvosokba vetett bizalmam elvesztettem. Ezért egy olyan új fogászati klinika után kutattam, ahol minden fogászati kezeléssel kapcsolatos igényemet kielégítik. Az Implantcenternél már az első találkozó alkalmával meggyőztek. Konzultációm során teljes körű tájékoztatást kaptam a lehető legnagyobb részletességgel a rám váró vizsgálatokkal és kezelésekkel kapcsolatban. A klinikán dolgozó specialisták egyedi kezelési tervet készítettek, amelynek köszönhetően pontos képet kaptam a beavatkozásokról, azok időtartamáról és pontos költségeiről.

A meglévő implantátumok mellé, hiányzó hátsó fogaim pótlására is az implantációs fogpótlást ajánlották, így azokat a nemzetközi piacon elismert és egyik legjobb Nobel Biocare implantátumokkal és a ráépülő fémkerámia koronákkal pótolták. Elülső fogaim fogcsikorgatás miatt nagymértékben elkoptak, amin esztétikai okokból mindenképp szerettem volna változtatni. Ezekre a fogaimra ezért az egyik legtermészetesebb hatású cirkon koronát választottam, amely tökéletes látványt eredményezett!

Az új mosolyom fantasztikus lett!

A fogorvosom nagyon kíméletesen kezelt, amit eddig még sosem tapasztaltam. Csodálatos munkát végzett, és a kezelési terv is pontosan azt a menetet és összeget tartalmazta, ami végül megvalósult.

Jó szívvel ajánlom az Implantcenter klinikát mindenkinek, akinek fogproblémája van. Rá fog jönni, hogy mennyire jó szakemberek dolgoznak itt. Az ismerőseim azt mondták, bátor vagyok, hogy ebbe belevágok, de végül rájöttem, nincs más alternatíva: az Implantcenter klinika árai és szakmailag kiemelkedő csapata verhetetlen!

Óriási köszönettel:

Amanda”

Előtte
Utána

A MAGABIZTOS MOSOLY BOLDOGGÁ TESZ

Denis öröklődött foghiánnyal érkezett hozzánk, ez az jelenti, hogy szemfogai nem tudtak teljesen kifejlődni.

Implantátummal pótoltuk a 23-as fogat, melyet legkönnyebben úgy lehet elképzelni, mint egy mesterséges foggyökeret, amelyet a fogorvos az állcsontba ültet be. A fogzománcon lévő fejlődési rendellenesség miatt nem csak sebészeti, de esztétikai kezelésre is szükség volt.

A front fogakra zirkonium koronákat helyeztünk, mert ezzel a koronatípussal lehet a legtermészetesebb hatást elérni. A hátsó régióban anyagi és funkcionális szempontból is a fémkerámia korona lett a legkedvezőbb megoldás Denis számára.

A páciens az alábbi üzenetet írta a kezeléssorozat végén:
„Amikor ide jöttem még kevésbé volt magabiztos a mosolyom. Itt minden megváltozott. Igazi férfiassá alakították a mosolyomat, amit mindent nő megcsodál. A mosolyom soha nem volt ilyen szép. A személyzet kiváló volt, mindenkinek csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm a gyönyörű munkát.”

Előtte
Utána

AZ ÚJ MOSOLY

Betegünk olyan fogakkal érkezett, melyek megtartása szakmailag értelmetlennek bizonyult, ám kivehető fogsor helyett, természetesen szép mosolyt szeretett volna. Sajnálatos módon fogait valóban el kellett távolítanunk (ahogy ez a röntgenfelvételről is kiderül), így teljesen fogatlan maradt mikor belevágtunk a természetesen szép, új mosolya elkészítésébe.

Fogbeültetés előtt

Csontpótlással, 2 oldali arcüreg feltöltést (sinuslift), valamint 9 felső implantátum, és 5 alsó fogbeültetését végzett szájsebészünk. Ezután következett az implantátumok tengelyállásának korrigálása, majd a lenyomatvétel és a vázpróba.

A kész fogsor elkészítésénél gondosan ügyeltünk arra, hogy az új mosoly esztétikusan szép és természetes legyen, ehhez a rózsaszín kerámia is sokat segített, melyet a koronák látszólagos, szükséges rövidítéséhez használtak a technikusok.

Alsó, felső implantátumok
Branemark implantátumos körhíd
Fogbeültetés után

HOLLYWOODI MOSOLY 1 HÉT ALATT

Nemrég egy kedves fiatalember keresett fel bennünket azzal a problémával, hogy szeretett volna szép, fehér fogakat, ennek érdekében külföldön vett egy házi használatú fogfehérítőt és saját maga csinálta a fogfehérítést. Sajnos az amúgy is fogászati kezelésre szorult fogainak ez nem tett jót. Fogai kimaródtak, szuvasak lettek és érzékenyek. Ekkor fordult rendelőnkhöz segítségért.

Fogászati kezelés előtt

Mivel felső frontfogai előrébb is álltak, így célja nem csak a szép, fehér, hollywoodi mosoly volt, hanem normál harapást is szeretett volna.

Orvosi csapatunk 1 hét alatt készítette el a csodálatos hollywoodi mosolyt.

Egy nap leforgása alatt esett át a gyökértöméseken, a csiszoláson, majd a lecsiszolt fogak megerősítésére porcelán csapot helyeztünk be. Ezután kapta meg ideiglenes koronáit, melyet néhány napig viselt, hogy a végleges koronák átadásáig se maradjon lecsiszolt fogakkal. A minta alapján a végleges Procera koronák Svédországból még a héten megérkeztek.

Fogászati kezelés után
Hollywoodi mosoly 1 hét alatt

NINCS MÁR TAKARGATNI VALÓ

Mikor megérkezett hozzánk betegünk és arra kért minket, varázsoljuk széppé mosolyát, hogy ne kelljen többé takargatnia száját nevetés közben, azt válaszoltuk: rendben, megoldjuk. Abban a pillanatban elmosolyodott és annyira meglepődött fogorvosunk bíztatóan gyors válaszán, hogy még kezét is elfelejtette szája elé emelni. Nos, így indult a kezelés…

A konzultáció közben kiderült, hogy felül olyan mély már a szuvasodás, hogy a fogideg kezdetét is elérte. Panaszkodott arra is, hogy fogai évek óta nagyon érzékenyek, ez nem meglepő, hiszen fogorvosunk is látta, sajnos gyökérkezelés kellett, az ideg eltávolítása, hogy ne legyen fájdalom illetve fertőzés.

Csak a szuvasodás „kitakarítása” után következhetett a tömés. (A fogászat gyakori tevékenysége.)

Mivel a régen kihúzott fogak helyén az állkapocsban a csont nagyon felszívódott, ezért csontpótlásra volt szükség és arcüreg feltöltésre a fogbeültetés behelyezése előtt.

A megmenthetetlen fogak eltávolítása után az alsó, hiányos fogsorba a szájsebész implantátumot ültetett be.

A beavatkozások során koronát kapott fogpótlásként páciensünk.

Azáltal, hogy páciensünknél nem lehetett azonnali terhelést alkalmazni, így a 3 hónap gyógyulási időt meg kellett várni. De – amint látjuk a képeken – megérte!

Fogbeültetés előtt
Fogbeültetés után

NEM ISMERÜNK LEHETETLENT

Páciensünk évekig halogatta fogai rendbe tételét, mivel félelmei voltak a fogászati kezelésekkel kapcsolatban. Attól tartott, hogy fájdalmas beavatkozások sora következne, ha belevágna. Felesége kitartó unszolásának engedett végül. Korát meghazudtolva, annyira izgult, mint egy gyermek. Szerencsére a konzultáció után valamennyire megnyugodott és teljes bizalommal kezdte meg a kezelést.

I. Implantációs kezelés előtt
II. Implantációs kezelés előtt

Az úr általános anamnézisében nem szerepelt befolyásoló tényező, amely kizárta volna az általunk indikált fogászati kezelést. Egyedül penicillin-érzékenységére kellett odafigyelnünk.

Jól látható a képeken, hogy páciensünk felül 8 foghiánnyal érkezett rendelőnkbe, ezeken kívül még egy fog került eltávolításra.

A továbbiakban 2 arcüreg feltöltéssel (sinus elevációval) együtt a felső állcsontba 7 implantátumot ültettünk be, míg alulra, a moláris régiókba, a hiányzó fogak pótlására 2-2 db implantátum került elhelyezésre.

Az alsó állcsonton lévő 31-es fogat el kellett távolítsuk – a fog paradontális státuszára való tekintettel.

Az alsó foghiányt hosszú távú, ideiglenes híddal pótoltuk; a felső állcsont foghiányait kivehető, részleges, lemezes pótlással láttuk el.

Páciensünkkel a műtétet követően 6 hónap múlva találkoztunk újra, amikor elkezdtük a végleges fogpótlásának elkészítését.

Foga általános állapotára való tekintettel a 17-es, a 33-34-35-ös illetve a 43-44-45-ös fogak nem igényeltek fogászati ellátást.

A maradó fogak és a páciens korához (70) igazodva választottuk ki a fogak formáját és színét.

Close Menu

VÁRJON!

like

További EXKLUZÍV és ÉRTÉKES
tartalomért kövessen be minket:

facebookinstagramtwitterlinkedinyoutube