Az Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika Budapest után Londonban és Genfben, illetve Bernben is megnyitotta partner klinikáit.

Best of Budapest díj - Implantcenter professzionális fogászat és szájsebészet
Telefon:

E-mail:
Cím:
+36 1 422 0808
Sürgős esetben hívhat minket mindennap éjfélig

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1024 Budapest, Margit krt. 67.
Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Fogszabályozás

A szép mosoly, az ép fogazat napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír. Kapcsolatainkban, munkavállalásunknál, általános testi egészségünk szempontjából szükségünk van szabályos fogsorra. A torlódott fogak nehezebben tisztíthatóak, fogszuvasodásra, lepedék- és fogkő lerakódásra hajlamosabbak, fogászatilag nehezen kezelhetőek.

A fogszabályozás a fogak sorba állításával, az egyes fogívek egymáshoz való beállításával, az állcsontok növekedésének irányításával, a rossz beidegződésekről való leszoktatással és az izomegyensúlyok beállításra is hat.

Fogszabályzás az ép és egészséges fogakért - Implantcenter

Fogszabályozás a szép és ép fogazatért

A fogszabályozás menete

A fogszabályozó kezelés egy alapos fogászati vizsgálattal kezdődik, mivel nagyon fontos, hogy csak ép fogakra kerüljön fel készülék. A fogszabályozási szakvizsgálat magába foglalja az egyes fogívek, a harapás, az izmok, az állkapocsízület, a páciens egész testalkatának vizsgálatát. Budapesti Fogászati és Szájsebészeti Klinikánkon a fogszabályozási szakvizsgálat során panoráma röntgent és oldalirányú koponyaröntgent készítünk, majd a fogívekről lenyomatot veszünk.

A fogászati röntgeneken és a gipszmintákon számítógépes méréseket végzünk, és ezen adatok alapján készítjük el a páciens számára a fogszabályzós kezelési tervet, és határozzuk meg a szükséges fogszabályzó készüléket.

Különböző kezelési eljárások

Tejfogazatban ritkán végzünk fogszabályozási kezelést, ekkor csak inkább a rossz szokások eliminálását, izomterápiát, logopédiai kezelést alkalmazunk, és az ép fogazat megőrzésére törekszünk.

Vegyes fogazat idején kezdődhet az igazi fogszabályozás, általában kivehető készülékekkel vagy egyszerűbb rögzített készülékekkel. Ezek a készülékek a fogívek tágítására szolgálnak, előkészítik a fogíveket a fogváltás zavartalan lezajlására. A fogváltás után általában szükséges a rögzített készülékes kezelés is.

Maradó fogazatban a rögzített készülékekkel érhető el szép, esztétikus eredmény. A fogszabályzós készülékek felragaszthatók a fogak külső, valamint a belső felületére is.

A külső fogfelületre ragasztott fogszabályzós készülékek készülhetnek fémből, porcelánból, illetve fémérzékenyek számára titánból is. A külső szemlélő számára jobban észrevehető, de megszokása viselője számára könnyebb, a beszédet kevésbé zavarja, tisztítása egyszerűbb.

A fogak belső felületére ragasztott fogszabályzós készülékek kívülről nem láthatóak, de megszokása a kezdeti időszakban nehezebb, és a fogmosásra, szájhigiéniára is fokozottan oda kell figyelni.

Láthatatlan fogszabályozás - Implantcenter

Láthatatlan fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozás - Implantcenter

Láthatatlan fogszabályozás

Érdemes tudni

Manapság a korszerű fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően felnőttkorban is kezelhető a legtöbb fogazati rendellenesség fogszabályzással.

A csont átépülő képessége egész életen át megmarad, így felnőttkorban is végezhetünk fogszabályozást. Ilyenkor azonban csak igen finom erőket szabad alkalmazni, ezért a kezelés időtartalma hosszabb, mint gyerekkorban.

Galéria

implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezelo-4.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezeles-6.jpg
implantcenter-fogaszat-fogtechnika-3.jpg
implantcenter-fogaszat-fogaszati-kezelo-3.jpg

Média

Implantátumokkal a tökéletes mosolyért - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika
Baj van a szájhigiéniával? - Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Jó tudni

A fogkő és a felszínén lévő baktériumok ínygyulladást okoznak. Ínygyulladás esetén, fogmosáskor ínyvérzés jelentkezik.

Bővebben a fogkő eltávolításról